Injekció
A reumatológiai betegségek során nem csak a gyógyszeres terápia, hanem a különböző injekciós kezelések is nagy hangsúlyt kapnak abban, hogy segítsünk visszanyerni a mozgás szabadságát!

Lokális injekció

A leggyakoribb mozgásszervi fájdalmaknál a lokális injekció nagy segítséget nyújthat. A rövid hatású szteroid injekció kezelés néhány órán belül hat és legalább egy hétig tart a hatása. Nagyon hatékony fájdalom- és gyulladáscsökkentő módszer, amely célzott beadása miatt gyorsan fejti ki a hatását nyak-, hát-, derékfájás esetén, de eredményesen csökkenti a a teniszkönyök és egyéb lágyrész-reumatizmus heveny fájdalmát, gyulladását is. Alkalmazásával nemcsak a fájdalom és gyulladás enyhül, de lehetővé teszi az olyan terápiák alkalmazását is, mint a hialuronsav injekció kúra vagy a lágylézer terápia. 

MD kollagén injekció

Az MD orvosi kollagén izom- és ízületi fájdalmak kezelésére szolgáló injekciós terápia. Segíti a regenerációt, hosszútávon csökkenti a mozgásszervi fájdalmat mind porckopásból eredő ízületi fájdalmak, mind (sport)sérülések, ínproblémák, izomfájdalmak esetén.

Biztonságos – Olyan betegeknél is alkalmazható, akik vérhígítót szednek, szív- és érrendszeri problémákkal küzdenek, cukorbetegek, vagy egyéb okból nem kaphatnak fájdalomcsillapítót, szteroid injekciót.

Hosszútávú – A hagyományos fájdalomcsillapítókkal ellentétben hatása a kezelést követően még hónapokig érzékelhető.

Doppingmentes – Az MD kollagén injekciós készítmények összetevői nincsenek a WADA dopping tiltólistáján, ezért élsportolók kezelésére is alkalmazhatók.

A kezelés menete

Az injekciót vékony, rövid tűvel, több apró, felületes szúrással, a fájdalmas terület közelébe juttatjuk be. Ez minimális kellemetlenséggel jár. Kúraszerűen ajánljuk, mely a sérülés, ízületi kopás, gyulladás helyétől, mértékétől, a panaszok erősségétől függően általában 4-6 kezelésből áll. Természetes hatóanyagai miatt mellékhatásoktól mentes. A szúrás helyén ritkán bőrpír, esetleg zsibbadás jelentkezhet.

Hialuronsavas injekció

Az ízületek funkcióját javító és tartós fájdalomcsillapító hatású készítmény, mely jól alkalmazható az ízületek rugalmasságának megtartása, a gyulladás elkerülése, a porckopás megakadályozása céljából.

Különösen javasolt túlsúllyal küzdőknek, sportolók, folyamatos álló vagy nehéz fizikai munkát végzők, illetve időskorúak számára, akiknél fokozott az ízületek túlterhelése és a porckopás kialakulásának kockázata.

A hialuronsav az emberi szövetekben természetesen előforduló anyag, mely az ízületek kenéséért felelős. Lökéselnyelő tulajdonságával védi a szöveteket a sérülésektől, csökkenti a fájdalmat, javítja az ízületi mobilitást.

Olyankor javasolt, mikor a konzervatív terápiák és az egyszerű fájdalomcsillapítók már nem elegendőek. Kezdeti vagy a közepes fokú kopásoknál igazán ajánlott, később kisebb mértékben tudja kifejteni hatását.

A kezelés menete

A fájdalmas ízületbe juttatott hialuronsavas injekció beadása nem hosszadalmasabb vagy fájdalmasabb bármely más injekciónál. Ismert mellékhatása nincs, de előfordulhat az injekció beadása után enyhe feszülés, ami néhány órán belül megszűnik. A kezelés ideje és adagolása az ízület állapotától és a kopás mértékétől függően változik, ám akár 12 hónapon keresztül is képes az ízületek mozgathatóságát támogatni. A terápia alatt ajánlott kímélni az ízületet, a kezelési ciklusok pedig szükség esetén megismételhetőek.