Mozgásszervi szolgáltatások

Mozgásszervi megbetegedések kivizsgálása és komplex kezelése, ellátása.


custom_hr


//reumadebrecen.hu/wp-content/uploads/2016/01/szolg_2.png

Heveny mozgásszervi panaszok

Rendkívül fontos a hirtelen kialakuló mozgásszervi panaszok szakszerű, gyors ellátása, mert így lerövidítjük a fájdalmas időszakot és a mozgáskorlátozottságot.

Megfelelő gyógyszeres terápia beállítása , szükség esetén helyi injekció alkalmazása. Lehetőségünk van az akut fájdalmak csillapítását azonnali fizioterápiás kezelésekkel is kiegészíteni.

//reumadebrecen.hu/wp-content/uploads/2016/01/szolg_6.png

Krónikus mozgásszervi megbetegedés

A kopásos, degeneratív mozgásszervi betegségek leginkább az alsó végtagi nagyízületeket (csípő, térd) és a kezeket érintik (arthrosis) és az ízületi porcfelszín pusztulásával járnak. Ezen kopásos elváltozások a gerincen is megjelennek. Indítási és terhelési nehezítettségben nyilvánulnak meg és nagy fájdalommal társulnak. Az ízületek deformálódnak és a környező izomzat sorvadása is megindul az inaktivitás miatt, melyhez a későbbiekben nyugalmi fájdalom is társul, mely a beteget korlátozza mindennapi tevékenységében.

//reumadebrecen.hu/wp-content/uploads/2016/01/szolg_2.png

Lágyrész reumatizmus

Lágyrész reumatizmus, mely az ízületeket körülvevő izmokban , inakban , szalagokban jelentkező fájdalmas elváltozásokat foglalja magába. Teniszkönyök, golfkönyök, váll körüli izomzat íntapadás fájdalma, térd inainak , szalagjainak gyulladása, melyek túlerőltetés, rossz mozdulat vagy sérülést követően alakulhatnak ki.

//reumadebrecen.hu/wp-content/uploads/2016/01/szolg_1.png

Csontritkulás (Osteoporosis)

Csontritkulás. Csontanyagcsere betegség, mely napjainkban népbetegségnek számít és néma járványként emlegetjük, mivel tünetmentesen kezdődhet, a figyelmet már a törések (csukló, combnyak ) és csigolya összeroppanások hívják fel.

//reumadebrecen.hu/wp-content/uploads/2016/01/szolg_6.png

Gyulladásos mozgásszervi megbetegedések

Gyulladásos mozgásszervi megbetegedések kivizsgálása és gondozása.

//reumadebrecen.hu/wp-content/uploads/2016/01/szolg_2.png

Mozgásszervi szűrővizsgálatok

Az állapotfelmérés során fény derülhet a panaszt, fájdalmat még nem okozó statikai elváltozásokra és ízületízületi mozgásbeszűkülésekre.

//reumadebrecen.hu/wp-content/uploads/2016/01/szolg_4.png

Porckorongsérv okozta fájdalom kezelése, nyak, derékfájás, Isiász.

//reumadebrecen.hu/wp-content/uploads/2016/01/szolg_4.png

Helyi ízületi injekció alkalmazása.